DRÄXLMAIER Group, succes la "Fit for Growth"

28. November 2016

Prima ediţie a Dialogului German-Român al Furnizorilor "Fit for Growth" s-a bucurat de un real succes, având peste 230 de participanţi. Evenimentul, organizat de DRÄXLMAIER Group alături de Stabilus și Asociaţia de Management al Lanţului de Aprovizionare, Achiziţii şi Logistică (BME), în data de 24 noiembrie 2016 a avut ca scop consolidarea relației cu furnizorii existenți și descoperirea unor noi parteneri de afaceri în România, Bulgaria și Serbia.
"DRÄXLMAIER Group continuă să îşi extindă activitatea în Europa de Est, astfel că avem nevoie de parteneriate durabile în regiune. Ne dorim colaboratori care, pe lângă materiale şi servicii, să vină cu know-how şi strategii de management pentru a atinge următorul nivel de dezvoltare. Avem deja o experienţă pozitivă cu furnizorii actuali şi ne bucurăm că, după această întâlnire, am obţinut contacte de la potențiali furnizori, care pot susține dezvoltarea noastră în Europa de Est"
, a afirmat Tobias Moch, noul director al Departamentului de Achiziții al DRÄXLMAIER Group. În deschiderea evenimentului, Tobias Moch a preluat oficial noua sa funcţie de la Christian Staab, care s-a mutat în Statele Unite, în postul de Manager Comercial Regional al DRÄXLMAIER Americas.
"Am creat <Fit for Growth> întrucât ne-am dorit să întărim relațiile cu furnizorii noștri din România, Bulgaria și Serbia și să mărim numărul colaboratorilor pe care îi avem în regiune",
a declarat Christian Staab.

Furnizorii prezenţi au avut ocazia să cunoască scopul şi viziunea celor două companii, participând la dialoguri specializate pe diferite produse şi apoi la discuţii faţă în faţă. Acestea le-au oferit ocazia potențialilor parteneri de a afla detalii importante și extrem de utile în conturarea relațiilor și chiar crearea ofertelor potrivite pentru fiecare echipă în parte.
Una dintre temele dezbătute cu furnizorii a fost importanţa pe care DRÄXLMAIER Group o conferă creării unui lanţ de furnizori responsabil, care respectă standardele de sustenabilitate în privinţa mediului şi a normelor sociale.
"DRÄXLMAIER Group se implică în numeroase proiecte legate de sustenabilitate, focusul nostru principal fiind reducerea emisiilor de dioxid de carbon. Împreună cu furnizorii noștri lucrăm la proiecte pentru a realiza acest obiectiv și ne încadra astfel în strategiile noastre de sustenabilitate", a explicat Prof. Dr. Georg Stephan Barfuß, directorul Departamentului de Sustenabilitate din cadrul Grupului.

Invitat special în cadrul evenimentului, Prof.Dr. Daniel Dăianu, membru în Consiliul de Administraţie al Băncii Naţionale a României (BNR), a subliniat potențialul de dezvoltare din regiunea Balcani și necesitatea continuării colaborărilor în interiorul Uniunii Europene. Evenimentul "Fit for Growth" a beneficiat și de suportul Camerei de Comerţ şi Industrie Româno-Germane (AHK România), precum și de cel al Ambasadei Germaniei la București.

Grupul Dräxlmaier, fondat în 1958, cu sediul în Germania, furnizează celor mai importanţi producători de automobile sisteme de cablaje moderne, interioare luxoase şi componente electrice şi electronice. Dräxlmaier are peste 60.000 de angajati în mai mult de 60 de fabrici în peste 20 de ţări. Această companie privată, de familie, este unul din liderii furnizorilor de sisteme în segmentul premium al industriei auto şi acoperă ca furnizor de servicii complete întregul proces, de la ideea iniţială până la livrarea unor sisteme şi produse inovatoare Sustenabilitatea şi viabilitatea sunt componente integrante ale filosofiei companiei noastre. Prin urmare, compania se bazează pe resurse regenerabile, tehnologie eficienta din punct de vedere ecologic de utilizare a luminii şi concepte de management al curentului electric de înaltă tensiune special dezvoltate pentru sisteme de propulsie convenţionale şi alternative.