DRÄXLMAIER lansează o nouă unitate de producție la Brașov

24. April 2015 – DRÄXLMAIER Group, unul dintre cei mai importanţi producători de componente pentru industria auto mondială și un important angajator în România, anunță lansarea unei noi unități de producție la Brașov.

Astfel se continuă strategia de dezvoltare a DRÄXLMAIER Group în România.   Noul spațiu de producție a fost construit separat de fabrica deja existentă și este alcătuit din două hale cu o suprafață totală de aproximativ 25.000 de metri pătrați, situate în afara orașului Codlea. Aici se vor produce borduri, console centrale și uși pentru unii dintre cei mai mari constructori auto din lume.

Costul pentru construcția și dotarea acestor hale noi a fost de 50 de milioane de euro. Odată cu această investiție, compania creează 500 de noi locuri de muncă.

”Decizia de extindere a DRÄXLMAIER Group în România este firească în contextul experienței pozitive pe care o avem aici de peste 20 de ani. Fabrica de la Brașov este una foarte importantă în cadrul Grupului și extinderea era absolut necesară, ținând cont de comenzile pe care le primim din partea clienților noștri. În plus, este deja cunoscut faptul că specialiștii noștri au demonstrat, în repetate rânduri, că investițiile grupului merită să fie direcționate aici”, a declarat Marius Suranyi, Directorul General al fabricii de la Brașov.

DRÄXLMAIER Group şi-a început activitatea în România în anul 1993 prin fabrica din Piteşti, iar în prezent se plasează printre cei mai mari angajatori din domeniul auto din România, având 15.000 de angajaţi în cele 5 arii de producţie care sunt, de asemenea, şi centre de dezvoltare: Piteşti, Satu Mare, Timişoara, Hunedoara şi Braşov.

Despre Dräxlmaier Group

DRÄXLMAIER Group este un furnizor de componente auto de talie internațională cu sediul central în Germania, având peste 60 de locații în mai mult de 20 de țări. Compania are, în prezent, aproximativ 55.000 de angajați în întreaga lume. Datorită muncii și capacității lor de inovare, DRÄXLMAIER Group a ajuns lider în domeniul tehnologic pentru segmentul premium de automobile.

Inventatorul cablajului specific fiecărui client, DRÄXLMAIER Group a patentat inovații în domeniul sistemelor de condus convenționale și alternative, precum și în domeniul componentelor electrice și electronice. Printre acestea se numără sistemele de cablaj și cele de baterii de înaltă tensiune. Ca lider de piață în crearea interioarelor pentru automobilele premium, DRÄXLMAIER Group furnizează console centrale, borduri și uși,   precum și module de cockpit. În 2014, DRÄXLMAIER Group a realizat o cifră de afaceri de 3,4 miliarde de euro.   Printre clienții noștri se numără Audi, BMW, Cadillac, Jaguar, Land Rover, Maserati, Mercedes-Benz, Porsche, Tesla și Volkswagen.

Pentru mai multe detalii: Teodora Trandafir – Corporate Communications DRÄXLMAIER Romania Tel +40 348 403-251; e-mail: Trandafir.TeodoraLiana@draexlmaier.de

Grupul Dräxlmaier, fondat în 1958, cu sediul în Germania, furnizează celor mai importanţi producători de automobile sisteme de cablaje moderne, interioare luxoase şi componente electrice şi electronice. Dräxlmaier are peste 60.000 de angajati în mai mult de 60 de fabrici în peste 20 de ţări. Această companie privată, de familie, este unul din liderii furnizorilor de sisteme în segmentul premium al industriei auto şi acoperă ca furnizor de servicii complete întregul proces, de la ideea iniţială până la livrarea unor sisteme şi produse inovatoare Sustenabilitatea şi viabilitatea sunt componente integrante ale filosofiei companiei noastre. Prin urmare, compania se bazează pe resurse regenerabile, tehnologie eficienta din punct de vedere ecologic de utilizare a luminii şi concepte de management al curentului electric de înaltă tensiune special dezvoltate pentru sisteme de propulsie convenţionale şi alternative.