Dräxlmaier Satu Mare continuă acțiunile de conștientizare a necesității

09. April 2014 – Dräxlmaier Satu Mare, unul dintre cei mai mari angajatori din industria auto în Romania a demarat, în colaborare cu Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă, un program complex de instruire şi calificare a persoanelor fără ocupaţie. În acest context, compania va avea o serie de întâlniri cu primarii din județul Satu Mare, în vederea conștientizării necesității creșterii gradului de ocupare a forței de muncă.

Satu Mare, 9 aprilie – După demararea unui amplu program de calificare organizat în parteneriat cu AJOFM,  compania Dräxlmaier Satu Mare va avea o serie de întâlniri cu primarul din Satu Mare și primarii din zonele limitrofe pentru a purta un dialog deschis despre creștrea gradului de ocupare a forței de muncă în județ, această acțiune fiind realizată cu sprijinul Consiliului Județean Satu Mare.

Obiectivul principal al acestor întâlniri îl reprezintă crearea unui context pozitiv pentru stimularea creșterii numărului de angajări în judetul Satu Mare, în condițiile unei rate medii a șomajului, în 2013, de 4,34 %. Prin creșterea gradului de conștientizare și de colaborare a tuturor factorilor implicati în procesul de recrutare se poate ajunge la o scădere a ratei șomejului în județ și, implicit, la atingerea un nou nivel de creștere economică.

”Suntem cel mai mare angajator din Satu Mare, iar acest lucu ne face să fim responsabili și implicați în dezvoltarea comunității din care facem parte. Întâlnirile pe care le avem cu primarii din zonă reprezintă un demers firesc, pentru că doar impreună, printr-un mesaj comun, putem crește gradul ocupare a forței de muncă din Satu Mare. Nu este suficient să alocăm bugete pentru echipamente şi sedii, cea mai importantă investiţie este cea pe care o facem în oameni, iar colaborarea cu reprezentanții comunităților locale ne face să credem că vom fi parte din creștrea gradului de angajări din județ“, a declarat Mark Kotthoff, directorul comercial al fabricii Dräxlmaier Satu Mare.

În prezent, în fabrica Dräxlmaier din Satu Mare îşi desfăşoară activitatea aproximativ 6.700 de angajaţi, aceasta fiind cea mai mare fabrică a Grupului german. "Draxlmaier este unul dintre cei mai importanţi angajatori ai judeţului. Este extrem de important ca toți cei în căutarea unui loc de muncă, care reprezintă speranţa unei dezvoltări durabile a judeţului nostru, să poată să-şi găsească un loc de muncă, aici, acasă. Un judeţ prosper este locuit de oameni prosperi" a declarat preşedintele Consiliului Judeţean Satu Mare, Adrian Stef.

Grupul Dräxlmaier şi-a început activitatea în România în anul 1993, prin fabrica din Piteşti, iar în prezent are peste 14.000 de angajaţi în cele 5 arii de producţie care sunt, de asemenea, şi centre de dezvoltare: Piteşti, Satu Mare, Timişoara, Hunedoara şi Braşov. Grupul Dräxlmaier este unul dintre cei mai mari angajatori din economia locală şi livrează produse şi servicii, din România, producătorilor de automobile din întreaga lume.

Grupul Dräxlmaier, fondat în 1958, cu sediul în Germania, furnizează celor mai importanţi producători de automobile sisteme de cablaje moderne, interioare luxoase şi componente electrice şi electronice. Dräxlmaier are peste 60.000 de angajati în mai mult de 60 de fabrici în peste 20 de ţări. Această companie privată, de familie, este unul din liderii furnizorilor de sisteme în segmentul premium al industriei auto şi acoperă ca furnizor de servicii complete întregul proces, de la ideea iniţială până la livrarea unor sisteme şi produse inovatoare Sustenabilitatea şi viabilitatea sunt componente integrante ale filosofiei companiei noastre. Prin urmare, compania se bazează pe resurse regenerabile, tehnologie eficienta din punct de vedere ecologic de utilizare a luminii şi concepte de management al curentului electric de înaltă tensiune special dezvoltate pentru sisteme de propulsie convenţionale şi alternative.