Învățământul dual în Hunedoara

27. October 2015 – Primii elevi instruiți la DRÄXLMAIER au primit oferte de angajare din partea companiei gemane

Hunedoara, 27 octombrie 2015 – Cei mai buni elevi ai liceului Tehnologic „Constantin Bursan” care au urmat cursurile practice în atelierul din cadrul fabricii DRÄXLMAIER Hunedoara au primit oferte de angajare în cadrul companiei germane, urmând ca la finalul lunii octombrie să înceapă lucrul în fabrică.

În luna octombrie a anului trecut, fabrica DRÄXLMAIER Hunedoara și Liceul Tehnologic „Constantin Bursan” au inaugurat primul atelier de practică pentru elevi, organizat în cadrul fabricii DRÄXLMAIER. Acest parteneriat a fost selectat de Ministerul Educației, ca unul dintre cele 5 proiecte pilot din țară pentru implementarea sistemului de învățământ dual. Elevii celor două clase susținute de DRÄXLMAIER - din anul II și anul I și-au desfășurat orele de  practică în cadrul unui atelier modern, dotat cu echipamente și utilaje aduse din Germania.

12 elevi, absolvenți din prima generație de copii care au urmat cursurile practice în atelierul din cadrul fabricii DRÄXLMAIER au primit oferte de angajare din partea conducerii companiei, 8 dintre ei urmând să înceapă efectiv lucrul în fabrică la finalul lunii octombrie 2015.

”Suntem un investitor important în zonă și este datoria noastră să ne implicăm în dezvoltarea comunității din care facem parte. Anul trecut, când am inaugurat atelierul de practică din cadrul fabricii știam că vom ajunge și în momentul fericit în care vom face primele angajări din rândul elevilor pe care i-am instruit. Elevii noștri sunt pregătiți să intre pe linia de producție în cadrul fabricii DRÄXLMAIER, iar acest lucru dovedește că demersul nostru dă roade”, a declarat Harald Polleres, Directorul General al DRÄXLMAIER Hunedoara.

Colaborarea dintre DRÄXLMAIER Hunedoara și Liceul Tehnologic „Constantin Bursan” a început în anul 2013, prin amenajarea unei săli de clasă pentru elevi și prin oferirea unor sponsorizări pentru dotarea cu echipamente de practică și manuale.

În anul școlar 2015 – 2016, în clasa dedicată învâțământului dual s-a înscris o nouă generație de elevi. Cei 15 boboci vor fi pregătiți teoretic în cadrul liceului Tehnologic „Constantin Bursan”, iar
cursurile practice le vor urma în cadrul atelierului de practică inaugurat în toamna anului trecut în incinta fabricii DRÄXLMAIER Hunedoara.

”Pe viitorii noștri colegi îi cunoaștem bine, au crescut și și-au îmbunătățit cunoștințele sub atenta supraveghere a trainerilor noștri. Sunt copii talentaţi, dedicaţi, care au muncit mult să ajungă aici şi suntem convinşi că se vor arăta la fel de ambiţioşi şi pe viitor, în construirea carierei lor în cadrul companiei. Suntem mândri că, prin crearea acestor facilități educaționale și prin ofertele de angajare propuse absolvenților, am evitat plecarea din țără a unor tineri foarte pricepuți, care acum fac parte din marea familie DRÄXLMAIER”, a declarat Ioan Penișoara, manager operațional al companiei.

Urmând modelul de succes al școlilor profesionale, grupul german a construit colaborări durabile cu licee și din celelalte orașe unde DRÄXLMAIER își desfasoară activitatea - Timișoara, Brașov, Pitești și Satu Mare.

Despre DRÄXLMAIER Group

DRÄXLMAIER Group este un furnizor de componente auto de talie internațională cu sediul central în Germania, având peste 60 de locații în mai mult de 20 de țări. Compania are, în prezent, aproximativ 55.000 de angajați în întreaga lume. Datorită muncii și capacității lor de inovare, DRÄXLMAIER Group a ajuns lider în domeniul tehnologic pentru segmentul premium de automobile.

Inventatorul cablajului specific fiecărui client, DRÄXLMAIER Group a patentat inovații în domeniul sistemelor de condus convenționale și alternative, precum și în domeniul componentelor electrice și electronice. Printre acestea se numără sistemele de cablaj și cele de baterii de înaltă tensiune. Ca lider de piață în crearea interioarelor pentru automobilele premium, DRÄXLMAIER Group furnizează console centrale, borduri și uși, precum și module de cockpit.

Printre clienții noștri se numără Audi, BMW, Cadillac, Jaguar, Land Rover, Maserati, Mercedes-Benz, Porsche și Tesla.

Pentru mai multe detalii:
Teodora Trandafir – Corporate Communication DRÄXLMAIER
Tel +40 348 403-251; e-mail: Trandafir.TeodoraLiana@draexlmaier.de

Grupul Dräxlmaier, fondat în 1958, cu sediul în Germania, furnizează celor mai importanţi producători de automobile sisteme de cablaje moderne, interioare luxoase şi componente electrice şi electronice. Dräxlmaier are peste 55.000 de angajati în mai mult de 60 de fabrici în peste 20 de ţări. Această companie privată, de familie, este unul din liderii furnizorilor de sisteme în segmentul premium al industriei auto şi acoperă ca furnizor de servicii complete întregul proces, de la ideea iniţială până la livrarea unor sisteme şi produse inovatoare Sustenabilitatea şi viabilitatea sunt componente integrante ale filosofiei companiei noastre. Prin urmare, compania se bazează pe resurse regenerabile, tehnologie eficienta din punct de vedere ecologic de utilizare a luminii şi concepte de management al curentului electric de înaltă tensiune special dezvoltate pentru sisteme de propulsie convenţionale şi alternative.