Prima zi de școală cu DRÄXLMAIER Hunedoara

09. September 2019 – Zeci de copii din centrele de servicii sociale din Hunedoara au primit ghiozdane pline cu rechizite. Ele au fost donate de companie în parteneriat cu Asociația „Școala Mamei Junior”.

9 septembrie 2019. Peste 50 de elevi de la două centre de servicii sociale din oraș au trăit emoția primei zile de școală dotați cu ghiozdane noi, caiete, carioci, penare, etc, donate de compania DRÄXLMAIER Hunedoara. Voluntarii companiei au predat rechizitele și au fost întâmpinați cu emoție de copiii aflați la Centrul de zi „Lumină și Speranță” și la Centrul Interactiv pentru Educație Nonformală și Voluntariat Hunedoara. Micuții au fost încântați să identifice surprizele din ghiozdanele pline cu rechizite. „Toate cadourile sunt frumoase și colorate. Mă bucur că am carioci și creioane noi. Îi voi desena pe prietenii mei și pe doamnele care au grijă de noi”, a spus Alexandru, de 8 ani, care anul acesta este în clasa a II-a. Mihaela, o fetiță de doar 5 ani, este în clasa 0 și își dorește foarte mult să picteze împreună cu învățătoarea sa. „Sper să desenăm mai mult și să scriem mai puțin. Eu deja știu literele, dar îmi plac mai mult culorile, iar trusa cu acuarele primită cadou este foarte strălucitoare”.

Și la Centrul Interactiv pentru Educație Nonformală și Voluntariat voluntarii DRÄXLMAIER Hunedoara au fost primiți cu brațele deschise. „Eu mă bucur de toate acestea cu familia mea de la centru. Împărțim totul, căci eu sunt fericită dacă ei sunt fericiți”, a spus Mirela, o fetiță de 9 ani, pregătită de clasa a III-a.   Voluntarii DRÄXLMAIER Hunedoara au fost încântați să ofere micuților care provin din familii defavorizate un sprijin pentru ca ei să aibă parte de condiții de studiu cât mai bune. „Sunt copii extraordinari, suflete frumoase. Sunt mândru deoarece compania la care lucrez a ales să se implice și să îi ajute pe acești puști minunați”, a spus Cristian Lungu, unul dintre voluntarii DRÄXLMAIER Hunedoara care a ajutat la distribuirea ghiozdanelor.

„Compania DRÄXLMAIER este parte a comunității de peste 15 ani. Acești copii reprezintă noua generație și au nevoie de noi. Trebuie să beneficieze de cele mai bune condiții de studiu și sunt convins că vor avea parte de un viitor mai bun”, a spus Harald Polleres, Plant Manager DRÄXLMAIER Hunedoara.

Ajutorul oferit copiilor de companie a fost realizat în parteneriat cu Școala Mamei Junior. „Noi suntem implicați în numeroase acțiuni pentru a ajuta copiii și am învățat că orice donație este extrem de importantă. Suntem bucuroși când vedem că elevii întâmpină noul an școlar cu bucurie și pasiune pentru evoluție”, a spus Ioana Vârtosu, președintele Asociației „Școala Mamei Junior”.

DRÄXLMAIER Group şi-a început activitatea în România în anul 1993 prin fabrica din Piteşti, iar în prezent are aproximativ 15.000 de angajaţi în cele cinci arii de producţie care sunt, de asemenea, şi centre de dezvoltare: Piteşti, Satu Mare, Timişoara, Hunedoara şi Braşov.

DRÄXLMAIER Group este unul dintre cei mai mari angajatori din economia locală şi livrează produse şi servicii, din România, producătorilor de automobile din întreaga lume.

DRÄXLMAIER Group este un furnizor de componente auto de talie internațională cu sediul central în Germania, având peste 60 de locații în mai mult de 20 de țări. Compania are, în prezent, aproximativ 70.000 de angajați în întreaga lume. Datorită muncii și capacității lor de inovare, DRÄXLMAIER Group a ajuns lider în domeniul tehnologic pentru segmentul premium de automobile.

Inventatorul cablajului specific fiecărui client, DRÄXLMAIER Group a patentat inovații în domeniul sistemelor de condus convenționale și alternative, precum și în domeniul componentelor electrice și electronice. Printre acestea se numără sistemele de cablaj și cele de baterii de înaltă tensiune. Ca lider de piață în crearea interioarelor pentru automobilele premium, DRÄXLMAIER Group furnizează console centrale, borduri și uși, precum și module de cockpit. În 2018, DRÄXLMAIER Group a realizat o cifră de afaceri de 4,6 miliarde de euro.